top of page

Dovolenka 2021 v Chorvátsku cez Program Vacation



Členovia Tradičného družstva dostali v apríli ponuku vycestovať do Chorvátska na ostrov Pag a užiť si dovolenku po dlhšej pauze. Bola som rada, že som sa prihlásila na termín od 23. 8. do 30. 8. Pred nástupom na cestu sme sa bližšie oboznámili na internete s uvedenou lokalitou a hľadali sme možnosti ako sa tam dá dostať.

Boli sme ubytovaní a apartmánoch Franko v obci Povljana. Jedná sa o lokalitu na juhovýchodnej strane ostrova, ktorá je vzdialená od mesta Zadar cca 45 km. Do Zadaru sa dá dostať autom, autobusom a lietadlom zo Slovenska.


My sme využili cestu autobusom z Bratislavy. Ide o nočný spoj a cesta trvá 9 hodín. Potom sa dá pokračovať do Povljany autobusom.

Povljana je turisticky nové stredisko, kde prevládajú penzióny, pláže sú vybavené sprchami, ležadlami a sú tam aj bufety a reštaurácie. Náš apartmán bol situovaný blízko pri pláži, je tam parkovisko pre autá a apartmány majú výhľad na more. Najväčšou prednosťou tejto lokality je, že pláž tam nie je veľká a nebolo tam veľa ľudí, more je krásne čisté a menilo farby od svetlo modrej po tyrkysovú. Bonus navyše sme objavili pri večernej prechádzke po promenáde – nádherné západy slnka na západnej časti.

Podľa predpovede počasia, keď nemal byť pekný deň, sme sa vybrali navštíviť mestečko Pag, ktoré je vzdialené asi 15 km a chodí tam autobus z Povljany. Posledný deň, pretože autobus odchádzal do Bratislavy vo večerných hodinách sme využili na prehliadku historického Zadaru. Obidve mestá, Pag aj Zadar patria medzi najkrajšie starobylé mestá na chorvátskom Jadrane.

Počasie nám prialo a my sme si užili veľmi peknú dovolenku. Boli sme spokojné

s ubytovaním a tiež prístup manželov Vučkovičovcov bol veľmi pozitívny.

Na záver už len odporúčanie pre ďalších členov TD – je to vhodná dovolenka pre tých, čo hľadajú oddych a tiež pre rodiny

s deťmi. Kto hľadá zábavu a nočný život, musí hľadať iné destinácie.


Mária Kurtová a Jarmila Jurašeková, členky TD


Poznámka redakcie: Spoznajte dovolenkový program PV v krátkom videu tu: https://bit.ly/3CnOCUL alebo v prezentácii tu: https://www.td-coop.eu/produkty-a-služby

Program PV si kúpite tu: https://bit.ly/3yjGfsR


bottom of page