top of page

Novinka. Máme svoj vlastný družstevný ©SEJF



Začiatkom júna sme v družstve spustili vlastný družstevný produkt, ktorý umožňuje našim členom uložiť si svoje členské vklady (peniaze) do družstevného ©SEJFU.


Funguje to jednoducho — členovia poskytnú pôžičku družstvu na obdobie 5 rokov, a vďaka tomu im družstvo vypláca úrok 2 % mesačne. Táto pôžička je v súlade so stanovami nášho družstva. Aby sme zaistili členovi bezpečie, ručíme za pôžičku vlastným majetkom, ktorý sa aj vďaka týmto pôžičkám bude ešte viac rozrastať.


Svojpomoc je pre nás veľmi dôležitá, pretože patrí k základným princípom družstevníctva. Využijeme tieto pôžičky na rekonštrukciu Hotela Raj, aby sme členom družstva čo najskôr umožnili dovolenkovať cez náš družstevný dovolenkový program PV. Tiež ich využijeme na rozbehnutie predaja tohto programu novým záujemcom. A čo je fantastické, reálny produkt PV vytvára pre družstvo až 10-násobný príjem, takže pôžičky budú použité aj na pokrytie nákladov spojených s reálnymi predanými produktmi.


Každá pôžička je teda spojená so ziskovým produktom, čo nám poskytuje istotu príjmu, zisku a rastu aktív. Na základe princípu svojpomoci sme vytvorili vlastný systém, v ktorom prinášame zisk našim vlastným členom a nie finančným inštitúciám. Presne takto si to predstavoval aj zakladateľ družstevníctva Samuel Jurkovič, keď založil prvé úverové družstvo (Gazdovský spolok) v Európe. Na rozdiel od Jurkovičovho družstva, v našom družstve nepožičiavame peniaze my členom, ale členovia družstvu, aby zvýšili jeho majetok a aktíva, ktoré im majú prinášať pasívne príjmy.


Iba členovia nášho družstva majú túto jedinečnú možnosť uložiť si svoje peniaze do družstevného ©SEJFU a získať až 2 % mesačne. Je to skvelý spôsob, ako dosiahnuť rast vlastných financií.



bottom of page