top of page

Koniec roka, čas sumarizácie a plánov



Len nedávno sme si stanovovali ciele na členskej schôdzi a dnes je už záver roka. Ubehlo to rýchlo a je čas sumarizácie. Zvyčajne je to tak, že ak nás niečo baví a cítime sa dobre, tak ani nevnímame ako čas plynie. Tento rok sme si stanovili obrovský cieľ - najmä ukončenie rekonštrukcie Hotela Raj, pretože na tom stojí ďalší náš rozvoj družstva.


Bol to veľmi veľký cieľ, ktorý bol vysoko nad naše finančné možnosti a to najmä kvôli agresívne stúpajúcej inflácii. Ale ak robíte dobré veci, tak Vás podporí aj vesmír a pomôže splniť dobrú vec. Myslím tým na to, že prišiel skvelý nápad, ktorý spočíva v projekte SEJF, ktorý nám pomohol splniť naše veľké predsavzatie. Pravdou je, že sme síce nenaplnili plánovaný počet predaných zmlúv PV, ale SEJF nám pomohol naakumulovať kapitál a s vypätím všetkých síl sme si splnili svoj cieľ spustenia nášho hotela do prevádzky.


Teraz hľadím späť na všetko čo sme za ten rok zažili a veľmi sa teším, že sme toho toľko dokázali. Samotná rekonštrukcia tak veľkej stavby je skutočne obrovský projekt, je to nielen finančná ale aj pracovná záťaž. Ďalšie úspechy sme dosiahli aj v oblasti likvidity našich pohľadávok a urobili pár zaujímavých krokov k spusteniu online marketingu spolu s naším hologramom AVATAROM TD, ktorý nám verím v budúcom roku výrazne pomôže.


Preto keď sa pozerám na to všetko čo sme dokázali, tak mám dobrý pocit z vykonanej práce a som príjemne unavený z toho všetkého, čo sa udialo. Zároveň sa veľmi teším na ďalší rok.


Preto dúfam, že si tieto Vianoce dokážeme všetci ešte viac uvedomiť hodnoty, ktoré spoločnými silami tvoríme, lebo vďačnosť a chuť pomáhať je symbolom Vianoc, teraz viem prečo… veď celoročné úsilie na spoločnom projekte, ktorý nám všetkým pomáha tvoriť si vlastné istoty, nezávislé od „systému“, je niečo, čo má nevyčísliteľnú hodnotu.


Je to obrovský dar, že máme túto príležitosť, veď vzájomná pomoc je obrovská a hodnotná investícia. Pocit uvedomenia si hodnoty, ktorú tvoríme a vďačnosť, ktorú pri tom pociťujeme, vzájomná úcta... sú silné pozitívne ingrediencie, ktoré nám v tomto vianočnom čase umocňujú tieto momenty a to musí byť skutočné čaro Vianoc…


Želám Vám krásne vianočné sviatky plné pokoja, lásky a porozumenia s tým najkrajším čarom Vianoc.


Martin Cigánek, predseda družstva TD




bottom of page