top of page

Predstavujeme členov družstva: Janka Košárová



Mala som možnosť vidieť, ako si ľudia aktívne plánujú dôchodok, hovorí členka širšieho vedenia Tradičného družstva Janka Košárová.


Čo Vás motivovalo vstúpiť do družstva?

Počas svojho 20-ročného pobytu vo Švajčiarsku som mala možnosť vidieť, ako si ľudia aktívne plánujú svoj dôchodok. Tešia sa na tento životný úsek a s veľkou radosťou odchádzajú do predčasného dôchodku, aby sa mohli venovať svojej rodine a záľubám.

Aj ja túto skúsenosť veľmi túžim zažiť, preto som sa rozhodla vstúpiť do družstva. Chcem si vybudovať pasívny príjem, ktorý mi umožní odísť do dôchodku oveľa skôr.


Ako dlho ste členkou družstva?

Som členkou družstva od jeho založenia, čo znamená už niekoľko rokov. Vstúpila som do družstva vďaka mojej mame, ktorá patrí k aktívnym členom družstva a práve ona ma oboznámila so skvelým dovolenkovým programom PV a možnosťou získať pasívny príjem.


Prečo ste sa rozhodli kandidovať ako náhradníčka, a ako by ste chceli prispieť k napredovaniu družstva?

Kandidovala som, pretože chcem byť aktívnou súčasťou napredovania družstva a podeliť sa o svoje skúsenosti zo zahraničia.

V zahraničí som pracovala v družstve Migros, kde som nadobudla cenné skúsenosti. Chcem tieto skúsenosti preniesť do nášho družstva a pomôcť pri jeho rozvoji. Verím, že moje zahraničné skúsenosti a perspektíva môžu byť prínosom pre naše družstvo a prispieť k jeho úspechu.




bottom of page