top of page

Rozhovor s Barborou Zagorovou, projektovou manažérkou pre PV



„Výhodné dovolenkovanie je dnes ešte výraznejším benefitom ako v minulosti. V čase zdražovania je cestovanie s Tradičným družstvom prirodzenou voľbou jeho členov.

Chce sa však otvárať aj komerčným ponukám pre nečlenov.“ Barbora Zagorová, projektová manažérka PV v rozhovore pre Družstevné noviny.



Od kedy pôsobíte v družstve a zapájate sa do aktivít manažmentu družstva?

V Tradičnom družstve pôsobím už vyše roka, konkrétne od mája 2021. 


Čomu sa v družstve venujete?

V družstve sa primárne venujem dovolenkovému Programu Vacation. Venujem sa hlavne vyhľadávaniu vhodných dovolenkových ponúk pre našich členov a asistencii s ich požiadavkami a otázkami ohľadom Programu Vacation. Taktiež stojím za vytváraním pravidelného Newslettru "PV News" kde sa vždy snažím uviesť najaktuálnejšie a najlákavejšie ponuky. Tiež mám na starosti komunikáciu s členmi a cestovnou kanceláriou 7Across.



Skúste stručne popísať dovolenkový program PV, v čom sú výhody jeho klientov?

Dovolenkový program je produkt, ktorý našim členom umožňuje výhodné cestovanie. Je to skvelá investícia do života každého kto miluje dovolenky, rád cestuje a pri tom šetrí peniaze. Takáto kombinácia sa pri dnešnom rozruchu ohľadom cestovania už hľadá len ťažko. Využívať sa ho dá na pobyty v družstevných apartmánoch alebo na zahraničnú dovolenku za zlomok či malé percento z ceny, ktoré sú ponúkané na trhu. Veľa ľudí si neuvedomuje, že cena, za ktorú zaplatia tento program, je bežnou cenou približne 2 maximálne 3 prímorských dovoleniek pre rodinu (2 dospelí + 2 deti). Ak si však kúpite PV, máte v cene už zadarmo ubytovanie 1 dovolenky ročne do konca života. Ďalšou výhodou je to, že je dedičný. Robíte investíciu nielen pre seba, ale aj pre Vašich blízkych. Po zakúpení PV si môžete vybrať medzi pobytom v družstevných apartmánoch a vďaka spolupráci s výmenným programom 7Across sme schopní ponúkať dovolenky nielen v družstevných nehnuteľnostiach, ale aj po celom svete. Celý PV je postavený na princípoch družstevníctva, ktorými sú jednota a spoločné budovanie majetku. Tým, že si člen zakúpi PV prispieva k dobudovaniu nehnuteľnosti družstva, ktoré neskôr vďaka PV môže využívať



V súčasnosti je badateľné prudké zdraženie dovoleniek. Mnoho ľudí preto minimálne tento rok dovolenkové plány zrušilo. Cítiť podobné inflačné problémy aj v rámci programu PV?

Myslím si, že nikoho neprekvapí skutočnosť, že keďže sme si prešli cez 2 ročnú globálnu pandémiu tak sa to jednoznačne odrazí na cene dovoleniek. Vidíme obrovský nárast cien v bežných cestovkách či rezervačných portáloch a nedostatok pobytov v cestovných kanceláriách kvôli vysokému dopytu. Kvôli tomu si cestovné kancelárie nemajú problém vypýtať nekresťanské peniaze za obyčajnú dovolenku. Napriek týmto faktorom sa nám podarilo udržať si titul výhodného dovolenkovania a ponúkať pobyty našim členom stále za primerané ceny.


Ktoré destinácie sú tento rok najobľúbenejšie?

Najobľúbenejšia destinácia o ktorú bol prejavený najväčší záujem je Taliansko a Sicília. Avšak obrovsky záujem je aj o Kanárske ostrovy. V ponuke máme mnoho lákavých destinácií počas celého roka a som si istá, že členovia si zamilujú aj ďalšie destinácie.








Novinkou je spustenie projektu Last Minute pobytov. V čom spočíva?

Tento projekt spočíva v ponúkaní dovolenkových pobytov s vysokou zľavou oproti trhovým cenám aj zákazníkom mimo Tradičného družstva s cieľom nadobudnutia príjmu pre Tradičné družstvo. 

Zákazníkom sme schopní ponúkať pobyty, ktoré sú na rezervačných portáloch napríklad aj za 2000 € a my im ich ponúkneme približne s 50% zľavou. Zisk z konečnej sumy poputuje do príjmu TD. 



Čo prináša PV družstvu? 

Príjem z PV sa momentálne investuje do rekonštrukcie interiéru Hotela Raj. Čím skôr sa hotel zrekonštruuje, tým skôr bude pripravený na poskytovanie celoročných dovoleniek pre všetkých členov družstva. Vďaka tomu si všetci členovia družstva budú môcť užívať výhodné dovolenkovanie. Následne príjmy z ďalších PV budú smerovať do investícií na vybudovanie sietí nabíjacích staníc pre elektromobily. 


Čo pripravujete na zimnú sezónu a aké sú Vaše osobné plány v rámci družstva? 

Na zimnú sezónu pripravujeme dokončenie Hotela Raj a uvedenie ho do prevádzky. Plánujem sa zamerať najmä na čo najlepší výber dovolenkových destinácii aj cez zimnú sezónu. Pre milovníkov tepla sa budem zameriavať na tropické destinácie a naopak plánujem vyhľadávať vhodné ponuky aj pre milovníkov lyžiarskych stredísk a dovoleniek v horách, aby členovia mohli PV využiť kedykoľvek v roku.







bottom of page