top of page

Spoločné projekty majú budúcnosť,hovorí František Dravecký,člen družstva a majiteľ FeriDTrade

Milí členovia, v našom družstve máme aj členov, podnikateľov, ktorí kooperujú s družstvom so svojimi vlastnými firmami. Prinášame Vám rozhovor s členom družstva pánom Františkom Draveckým, ktorý so svojou firmou pomáha pri rekonštrukcii Hotela Raj.


Kedy a ako ste sa dozvedeli o družstve? Prečo ste doň vstúpili?


Do družstva som sa rozhodol vstúpiť pred niekoľkými rokmi na základe prezentácie a odporúčania môjho priateľa Mariána, ktorý mi vysvetlil víziu družstva a podmienky členstva. Zaujala ma a páči sa mi myšlienka "spoločnej” zdieľanej ekonomiky a skutočnosť, že spoločnou prácou je nám jednoduchšie vybudovať majetok, ktorý neskôr prinesie ovocie.



Čo je vašim cieľom v družstve, čo chcete členstvom dosiahnuť?


Mojim cieľom je asi to isté ako cieľ každého člena Tradičného družstva, vytvoriť si pasívny príjem a zabezpečiť si tak kvalitnejšiu jeseň života. Preto družstvo vzniklo, aby sa jeho členovia postarali jednoduchšie sami o seba, alebo o svoje deti. Oceňujem že členstvo a jeho výhody sú dedičné, rovnako aj dovolenkový program Vacation, ktorý som už osobne viackrát využil na oddych a príjemné chvíle s rodinou a priateľmi.



Okrem družstevného podnikania prevádzkujete aj vlastnú spoločnosť. Na čo sa zameriava?


Vo svojom podnikaní sa špecializujem na vodu, plyn a kúrenie. V tomto obore mám takmer 20 ročné skúsenosti. Zabezpečujeme dopyt po profesionálnych kúrenároch, vodároch, inštalatéroch ako aj dopyt laickej verejnosti po kvalitných značkových výrobkoch a moderných materiáloch potrebných pri výstavbe, či prestavbe kotolní a kúpeľní v domoch, bytoch a zariadeniach slúžiacich pre širokú verejnosť.




Moja spoločnosť FeriDTrade - plyn, voda, kúrenie, sanita zabezpečuje veľkoobchodný, či maloobchodný predaj vodovodných batérií, sanitárnej keramiky, vaní, sprchových kútov, taktiež aj plynových kotlov, kotlov na tuhé palivo, ohrievačov vody, solárnych systémov, čerpacej techniky, rozvodov vody, kúrenia a odpadových systémov.


Našou veľkou výhodou, či prednosťou je náš spoľahlivý odborný team pracovníkov, ktorý dennodenne v plnom nasadení vychádza v ústrety požiadavkám našich zákazníkov a s ochotou rieši ich problémy a nápady, ako pri prerábaní maličkých kotolní, či kúpeľní, tak aj pri budovaní veľkých komplexných projektov.



Pre, ktorých ďalších podnikateľov by bolo zaujímavé podnikať v rámci družstva?


Osobne si myslím, že výhody v Tradičnom družstve sú zaujímavé pre každého, nielen pre podnikateľov.



Aké výhody má súbeh družstevného a vášho vlastného súkromného podnikania?


Pravidelne s rodinou využívam družstevný dovolenkový program Vacation. Ten čas s rodinou či už pri mori, alebo niekde inde je na nezaplatenie. Taktiež plánujem využiť darčekové poukážky Kaufland, ktoré máme možnosť si zakúpiť v družstve ako darček pre zamestnancov. Samozrejme výhodou je budúci družstevný dôchodok a v neposlednom rade som rád, že som mohol pomôcť aj pri rekonštrukcii Hotela RAJ.



Vaša rola sa aktuálne výrazne spája s rekonštrukciou Hotela Raj. Čo všetko máte v projekte na starosti? Čím je pre Vás projekt zaujímavý?


Pri rekonštrukcii Hotela RAJ sme sa podieľali na realizácii projektovej dokumentácie, novej kotolne, vodovodných a kúrenárskych rozvodov. Pre Hotel Raj sme zabezpečili moderné a kvalitné vykurovacie zariadenia a plánujeme sa ešte podieľať na realizácii kúpeľní v hotelových izbách. Takéto spoločné projekty majú budúcnosť. Teším sa na pobyt, prípadne tam môžeme naplánovať aj firemné školenie.



Plánujete aj ďalšiu pomoc družstvu?


Áno, ak to bude potrebné rád pomôžem priamo družstvu, ale aj jeho členom. Pre členov, ktorí plánujú stavať, prerábať, môžeme v tejto ťažkej dobe poskytnúť odborné poradenstvo a samozrejmosťou je kvalitný materiál za zvýhodnené ceny so zľavou až 15% oproti trhovým cenám. Členovia, ktorí majú záujem sa môžu na nás obrátiť, radi im pomôžeme. Nájdete nás v Kežmarku na ulici Nižná brána 2255/15, alebo nám zavolajte na tel. 0907 172 153.



bottom of page