top of page

Tradičné družstvo sa stalo členom Slovenskej živnostenskej komory



V apríli sa naše družstvo stalo členom Slovenskej živnostenskej komory (SŽK). Mali sme príležitosť sa hneď na svojom začiatku zúčastniť Zhromaždenia delegátov Krajskej zložky Slovenskej živnostenskej komory v Prešove. Radi by sme aj touto cestou rozširovali spoluprácu so živnostníkmi na celom Slovensku a prispievali k zlepšovaniu podnikateľského prostredia aj svojimi návrhmi.


Vklad živnostníkov do slovenskej ekonomiky nie je zanedbateľný, podieľajú sa až 55% na zamestnávaní ekonomicky činného obyvateľstva a obdobne je to i pri tvorbe HDP. Slovenská živnostenská komora reprezentuje a zastupuje záujmy živnostníkov, malých a stredných podnikateľov a pomáha pri zlepšovaní podmienok na podnikanie na Slovensku aj tým, že sa aktívne zapája do legislatívnych procesov. SŽK je aj členom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR. Členom komory sa môže stať každý, kto podniká na základe živnosti.


Je nám cťou, že aj náš člen družstva p. Marián Bujdoš bol na tomto zhromaždení delegátov SŽK v Prešove zvolený za člena predstavenstva Krajskej zložky SŽK. Srdečne mu gratulujeme.


bottom of page