top of page

Členovia si pomáhajú v neľahkých časoch



Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) uviedla, že medzinárodné ceny potravín v dôsledku vojny na Ukrajine môžu stúpnuť až o 20 %. Index cien potravín FAO sa vo februári dostal na rekordné maximum a je takmer isté, že v najbližších mesiacoch bude

v dôsledku vojny na Ukrajine pokračovať v raste.



Družstevníctvo ponúka riešenia pre svojich členov aj v týchto neľahkých časoch. Družstvo nie je charita, ale členovia si vzájomnou spoluprácou a pomocou vedia pomôcť aj sami. Voči prudkému nárastu cien potravín sa rozhodli využiť svoju kúpnu silu a získať tak percentá zľavy naviac.

Členovia družstva sa spojili a nakúpili spoločne Darčekové poukážky z Kauflandu. Keby tak urobil každý člen jednotlivo, získal by síce Darčekovú poukážku, ale nezískal by extra zľavu z množstevného nákupu. Spoločné nakupovanie umožňuje členom udržať si viac peňazí vo svojich peňaženkách. Presne tak k tomu pristupovali aj družstevníci v minulosti, od ktorých sa nám zachoval známy výrok: „Lepší ten groš čo nevydáš, ako ten, čo ťažko zarobíš“. Keďže družstvo sa venuje budovaniu aktív a pasívnych príjmov, za ušetrené peniaze si členovia môžu kúpiť viac členských vkladov v družstve, ktoré im zabezpečia vyšší podiel na zisku.

Aj z tejto aktivity je zrejmé, že vzájomná dôvera a spolupráca v družstve sa vypláca všetkým zúčastneným.




bottom of page