top of page

Premena Hotela Raj je výsledkom vzájomnej pomoci členov družstva



Samotní členovia odpracovali viac ako 1000 hodín a ušetrili Tradičnému družstvu do cca 15 000 eur.


V Hoteli Raj si budeme navždy pripomínať vzorovú spoluprácu členov Tradičného družstva. V nie najideálnejších podmienkach, v časoch pandémie Covid-19, sme sa dokázali zomknúť v duchu tradičných hodnôt a prispieť vzájomnou pomocou

k premene Hotela Raj. Vdýchli sme mu novú dušu a prispeli k jeho novej tvári. Pohľady na upravené záhony, kameň, dlažbu, či drevené obklady, nám budú pri každej našej návšteve pripomínať našu prácu a budú zadosťučinením za hodiny brigád. Nedokázali by sme to bez pocitu spolupatričnosti, solidarity, ľudského prístupu a úcty k tradičným hodnotám. Spoluprácou v družstve dokážeme všetko, čo si zaumienime. Stačí naša dobrá vôľa a chuť pomáhať.

Fakty:

Na dobrovoľné brigády prišlo v priebehu rekonštrukcie exteriéru vyše 50 členov,

z nich mnohí opakovane.

Samotní členovia odpracovali viac ako 1000 hodín a ušetrili Tradičnému družstvu do cca 15 000 eur.

Členovia vykonávali pri rekonštrukcii nie len pomocné, ale aj odborné práce, napríklad natierali farbou obkladové dosky, stĺpy, zábradlia, dvere, či aj kameň fermežou. Kládli dlažbu, vytvárali kvetinové záhony, sadili kvety a upravovali terén. Robili to dobrovoľne, bez nároku na odmenu, pre seba, pre svoje vlastné družstvo. Predovšetkým väčšinou slovenskí členovia sa prejavili solidárne voči členom zo zahraničia, ktorí sa pre rôzne pandemické opatrenia nemohli zúčastniť.

Ďakujeme z celého srdca všetkým členom, ktorí sa podieľali na premene, či už osobne priamo na Hoteli Raj, ale aj “na diaľku” tak, že zvýšili spotrebu družstevných produktov v prebiehajúcej akcii Družstevná aktivita. Výsledok našej spoločnej práce je dôkazom, že ak sa rozhodneme, tak vieme hodnotné veci urobiť aj vlastnými silami.


Aj takto vieme budovať našu refundáciu a vytvárať si lepšiu budúcnosť.

Pozývame všetkých členov, aby prišli podporiť svoje družstvo a prišli sa pozrieť na naše spoločné dielo, či už na kávu, obed alebo aj pobyt. Leto ešte nekončí a v okolí Hotela Raj je množstvo krásnych miest, ktoré sa oplatí pozrieť.




bottom of page